Шевченківський березень у НГІ

Великий українець, стрижень національної культури, незламний борець та натхненник усіх поколінь українського народу, кращий син багатостраждальної української землі… Все це він, Тарас Шевченко.

До святкування 203-ї річниці з дня народження великого Кобзаря студенти Новокаховського гуманітарного інституту Університету «Україна» взяли участь у цілому марафоні заходів та урочистостей.

Зокрема, 9 березня молодь навчального закладу разом із викладачами поклали квіти біля пам’ятника великому Кобзареві та відвідали Шевченківський концерт у Палаці культури.

Крім того, студенти-старшокурсники долучилися до міжнародного флешмобу «Global Shevchenko», участь у якому об’єднала не тільки шанувальників творчості Тараса Григоровича з усіх регіонів України, а й представників із 25 країн світу. Тож, зібравшись в актовій залі НГІ, студенти п’яти спеціальностей одночасно продекламували його вірш «Мені однаково, чи буду…» із циклу поезій «В казематі».

Окрім того, талановиті студенти в рамках тижня українського слова в НГІ читали власні твори про любов до України, патріотизм і силу духу нашого народу. Отже, з упевненістю можемо сказати, що літературна спадщина Шевченка і крізь століття надихає українців до дій заради славного майбутнього, віри у краще, готовності відстоювати свої права та свободу. Шевченка дух – незламний і нестримний!