Кращі юристи всіх поколінь у НГІ

На початку жовтня юристи України відзначають своє професійне свято. Новокаховський гуманітарний інститут, перший набір студентів до якого відбувся у 1999 році саме за напрямом підготовки «Право», традиційно не лишається осторонь урочистих заходів 8 жовтня.

Зокрема, цьогоріч формат святкування Дня юриста був чи не наймасштабнішим. З самого ранку фойє майоріло плакатами, вітальними листівками, інформаційними буклетами про правничу діяльність наших юристів. Зусібіч тільки й лунали поздоровлення між майбутніми колегами та від студентів інших спеціальностей на адресу майбутніх правозахисників.

У свою чергу, оргкомітет із викладачів кафедри соціально-правових дисциплін провів профільну наукову вікторину з-поміж студентів I-IV курсів, аби обрати кращого знавця права на студентських потоках.

Та ключовою подією цього дня стала зустріч студентів НГІ з випускниками-юристами та очільниками правових структур, що завітали в цей день до вишу, аби поділитися досвідом та дати відповіді на хвилюючі питання молодих здобувачів вищої освіти. Так, до участі в дискусійній панелі з питань можливостей та перспектив роботи в юридичній сфері України долучилися: начальник слідчого відділу Новокаховського відділу поліції ГУНП у Херсонській області Ілічко Володимир Миколайович, прокурор з 25-тирічним досвідом роботи П’ятигорець Павло Васильович, успішний приватний нотаріус Сушко Сергій Вікторович та випускник НГІ, а нині – начальник Новокаховського бюро правової допомоги Гладишенко Іван Сергійович.

Безліч цікавих питань, виступи успішних випускників НГІ, презентація системи консультативної допомоги населенню та баз практик для студентів спеціальності «Право», а також запитання і відповіді від провідних фахівців галузі зробили день 8 жовтня по-справжньому пізнавальним, корисним та мотивуючим на великі звершення у світі законів.