В гуманітарному інституті «Україна» відкрито музей козацтва. Завітайте!

Козацтво – невід’ємна частина нашої історії та приклад непереможного духу волелюбного народу.

Ректор гуманітарного інституту «Україна» Георгій Іванович Севрюков переконаний: Україна як держава почалася з часів козацтва.

Першою Конституцією в Європі стала Конституція Пилипа Орлика. А першим державним діячем був гетьман Богдан Хмельницький. Саме для того, щоб новокаховчани пам’ятали про це та більш глибоко вивчали свою власну українську історію, Георгій Севрюков плекав мрію створити в інституті музей козацтва. Вісім місяців тому цю мрію почали втілювати в життя, і ось минулого тижня у стінах Новокаховського гуманітарного інституту відкрився повноцінний Музей козацтва на Херсонщині. А 18 квітня було проведено першу екскурсію музеєм, на яку завітали міський голова Володимир Коваленко, депутати Новокаховської міської ради, керуючий справами виконкому Василь Акуленко, завідуюча міським відділом освіти Оксана Якубова та директори шкіл міста разом зі своїми вихованцями.

На порозі закладу всіх зустрічав ректор Георгій Севрюков. Він розповів, чому разом із колективом вирішив створити такий музей.

Звертаючись до всіх, хто прийшов цього дня до нового музею, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко відмітив, що сьогодні в країні не так багато символів, які є елементом єднання нації. Козацька спадщина – один із них. Міський голова зазначив, що надзвичайно важливо вивчати козацьку добу – спільну історію українців. Тому створення такого музею – справа першочергова. Він висловив подяку ректору Гуманітарного інституту Георгію Севрюкову за збереження невмирущого духу козацької вольності, за прагнення залучити новокаховчан до вивчення української історії.

Від адміністрації закладу присутніх вітала декан Марія Пшенична. За її словами, головне завдання інституту – високий рівень національно-патріотичного виховання. Тому відкриття музею козацької слави – черговий крок до реалізації їхніх прагнень. Марія Пшенична радо запросила всіх вчителів історії до музею для проведення екскурсій і відкритих уроків для школярів.

В мистецтві козацьким подвигам присвячено чимало творів. Під час урочистого відкриття студенти інституту декламували вірші, співали козацькі пісні.

Також ведучі запропонували всім гостям взяти участь в інтелектуальній вікторині з історії козацтва. Непересічні знання продемонстрував керуючий справами виконкому Василь Акуленко, який став переможцем і отримав на згадку подарунок від ректора Новокаховського гуманітарного інститут Георгія Севрюкова.

Після закінчення урочистостей старший викладач соціально-правових та поведінкових наук навчального закладу Сергій Юрченко провів першу екскурсію музеєм. Він продемонстрував наявні рідкісні експонати козацької доби, водночас розповідаючи цікаві факти з історії українського козацтва.

Двері Новокаховського гуманітарного інституту завжди відчинені. Працівники музею запрошують на екскурсії всіх бажаючих! Тож, приходьте до гуманітарного інституту «Україна», збагатіть себе знаннями про історію рідної землі.